Groene LED verlichting,

het hoe en waarom


Waarom wordt groene led verlichting gebruikt?

De kleur groen (~540 nm) heeft specifieke eigenschappen op vlak van licht en fysiologie. Groen, naast de kleur blauw, werkt minder verstorend voor flora en fauna. De kleur groen heeft echter ook een hormonaal en optisch effect op mensen en ook een effect op ons nachtzicht.

Groen licht (afkomstig van bijvoorbeeld groene led verlichting) zorgt ervoor dat de staafjes van de ogen actiever worden en de ogen zich aanpassen aan het donker. Er kan dan beter licht worden waargenomen bij lagere lichtniveaus. Dit betekent dat er met onder andere groene ledverlichting optimaal gebruik kan worden gemaakt van onze natuurlijke functies, zodra de ogen gewend zijn aan het donker.

Onderzoek toont aan dat groen licht (afkomstig van groene ledverlichting) een positieve uitwerking heeft voor flora en fauna op het gebied van ecologie. Dieren vertonen ook een gevoeligheid voor bepaalde kleuren. Met deze wetenschap kan een bewustere nachtverlichting worden bereikt en de overlast van lichthinder worden teruggedrongen.

Zie ook onze webshop voor types met en zonder bewegingsmelder.

Meest Recente Posts

andere LED producten

andere realisaties

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Hoe kunnen wij u helpen?