Crystal Cast™ Brilliant Glaze


Brilliant Glaze: Extreme hoogglans in combinatie met de beste mechanische eigenschappen

De perfecte allround kwastbare UV bestendige coating voor talloze binnentoepassingen zoals het ingieten van muntstukken op een beloopbare vloer (zie pennyfloor), het coating van veelgebruikte oppervlaktes zoals winkelbalies of het verfraaien van allerlei kunstvoorwerpen


Crystal Cast™ Brilliant Glaze - Heldere epoxy coating

Brilliant Glaze is een helder UV-bestendig epoxy coatingsysteem geformuleerd om een hoogglansafwerking te produceren met alle hoge mechanische eigenschappen die epoxies te bieden hebben. Het systeem is ontwikkeld voor het coaten van alle soorten oppervlakken met hoogwaardige afwerkingsaspecten voor binnen gebruik zoals vloeren, werkbladen en kunstwerken.

Een enkele laag is voldoende om volledig te dekken aangezien het systeem dik genoeg is. Indien een tweede laag wordt aangebracht, moet tussen de lagen worden geschuurd, tenzij de tweede laag binnen de uithardingstijd van de eerste laag wordt aangebracht.

Bij hout of andere poreuze materialen wordt aanbevolen om bij lagere temperaturen te werken zodat de materialen niet ontgassen tijdens het uitharden van de mix. Om het ontgassen te voorkomen tijdens het uitharden op poreuze materialen, wat luchtbellen kan veroorzaken in het eindproduct, moet er Crystal Cast™ Aqua Sealer worden aangebracht, 2 lagen is hiervoor voldoende.

Brilliant Glaze moet bij voorkeur worden aangebracht met een rakel of kwast. Voor de beste hechting is het belangrijk de ondergrond stofvrij te maken en goed te ontvetten voordat de coating wordt aangebracht. Het wordt aanbevolen om de temperatuur in de werkplaats rond de 20°C te houden om het mengen en de toepassing te vergemakkelijken. Bij een hogere temperatuur zal de viscositeit en de werktijd van het mengsel verminderen.

Kerneigenschappen

  • Verbeterde anti-UV formulatie (februari 2018)
  • Mengverhouding 2:1, op volume en gewicht
  • Zeer heldere hoogglans coating & vernis
  • Uitharding bij kamertemperatuur
  • Dikke laag tot 5 mm
  • Zelf nivellerend na aanbrengen met spatel of kwast
  • Tg tot 57°C na post-cure
  • Gemiddelde verbruik om 1 m² te coaten met 1 mm laagdikte = 1,1 kg

 

Crystal Cast™ Brilliant Glaze op onze webshop

Meest Recente Posts

andere LED producten

andere realisaties

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Hoe kunnen wij u helpen?